PRESS INFORMATION
A short summary about the production

in English - coming soon
in Swedish

As a pdf-document

in English - coming soon
in Swedish


Photos

 

The CD 10x10 cm, 300 dpi (jpg, 500K)

Free to download and use

 

 

Ensemble La Monica
(Christina Sönstevold, traverso flute, Knut Sönstevold, baroque bassoon, Suzanne Persson, theorbo)

20x15cm, 300 dpi (jpg 840K)

Photo: Per-Erik Adamsson

Free to download and use only with a review of SFZ 1012, or a concert with Ensemble La Monica.

 

Ensemble La Monica
(Christina Sönstevold, traverso flute, Knut Sönstevold, baroque bassoon, Suzanne Persson, theorbo)

15x22 cm, 300 dpi (jpg 816K)

Photo: Per-Erik Adamsson

Free to download and use only with a review of SFZ 1012, or a concert with Ensemble La Monica

 

Links

-Ensemble La Monica (in Swedish)

 



ENSEMBLE LA MONICA (SFZ records, SFZ 1012, distribution CDA, Sweden)

Ensemble La Monica

Coming soon…………

Homepage www.lamonica.se

Further information about the production and press pictures: www.sfz.se/1012.

The cd is distributed through CDA (Compact Distribution AB), Sweden, +46 8 442 11 20, +46 8 442 11 33 (fax), info@cda.se.

 


ENSEMBLE LA MONICA (SFZ records, SFZ 1012, distribution CDA)

Spröda blåsta och knäppta barocktoner med La Monica
Barocktrion Ensemble La Monica med sina två blåsare och ett knäppinstrument är helt unik. Likaså klangen. Här blandas traversflöjt med teorb och ibland den rytmiskt pregnanta barockgitarren. Fagotten ger basstämman en mjuk botten och när Knut Sönstevold får spela solostämman bjuder han på ett fagottspel på en nivå som knappast tidigare hörts på en barockfagott.

CD:n inleds med Michel de la Barres Sonate l’Inconnuë från 1710. Sista satsen är en virtuos Chaconne. Därefter en Sonat i a-moll för fagott och generalbas av den tyske oboisten och organisten John Ernest Galliard. Suzanne Persson spelar sedan två stycken för teorb av den franske tonsättaren Robert de Visée, Prélude och Entrée d’Apollon från 1699. En långsam Aria amorosa för flöjt och teorb från 1685 av Nicola Matteis leder över till ytterligare en sonat för fagott och generalbas, Sonat i g-moll av italienaren Luidgi Merci. En stor Svit i e-moll av den franske tonsättaren Jaques-Martin Hotteterre-le-Romain, komponerad 1708, är skivans längsta verk. Här bjuds på elegant musik, också med en del humor. Före det sista verket framför Ensemble La Monica just den redan på 1500-talet så populära sång som givit ensemblen dess namn, La Monica. La Monica finns i många olika versioner, och med olika texter. Avslutningsvis Philipp Friedrich Böddeckers ofattbart virtuosa variationsverk över La Monica-melodin, Sonata sopra la Monica, från 1651.

Ensemble La Monica bildades 2003 och består av Christina Sönstevold, traversflöjt, Knut ­Sönstevold, barockfagott och Suzanne Persson, teorb och barockgitarr. Christina Sönstevold är utbildad i Frankrike och vid Musikhögskolan i Göteborg, Knut Sönstevold har arbetat som solofagottist i bland annat Kungliga Filharmoniska orkestern och Sveriges Radios Symfoniorkester och är professor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Suzanne Persson är utbildad i Sverige och USA och är medlem i flera olika barockensembler.

CD:n är inspelad i Gåsinge kyrka utanför Gnesta. Ensemblen spelar på nytillverkade kopior av originalinstrument från barocken.

Hemsida www.lamonica.se

CD:n distribueras genom CDA (Compact Distribution AB), 08-442 11 20, 08-442 11 33 (fax), info@cda.se.







Home